Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyårscheesecake med banan och chokladtryffel

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En riktig festkaka som med fördel görs klart dagen före festen. Bananerna kan bytas mot jordgubbar eller blåbär-hallon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krossa kexen fint. Smält 50 g av smöret och blanda i sirapen och blanda med kexen till en smuldeg. Pressa smuldegen i botten på springform med diameter 24 cm.
  2. Mosa eller mixa bananerna eller valfria bär helt släta, tillsätt citronsaft och skal. Grovhacka eller mixa 20 g av chokladen och rör ner i blandningen. Blanda i socker och färskost och mixa eller rör slätt.
  3. Vispa 2 dl av grädden hårt och vänd försiktigt ner i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och ställ in i frysen.
  4. Grovhacka resten av chokladen. Koka upp 1½ dl av grädden och smält ner 50 g av smöret. Tag av från plattan och vispa ner florsocker och choklad tills allt löst sig. Blanda ner vaniljen. Låt blandningen svalna tills den börjar tjockna men går att röra. Tag ut kakan ur frysen och bred på chokladblandningen i ett jämnt lager. Ställ in i frysen över natten. Lägg upp på serveringsfat en halvtimme innan servering och dekorera med riven vit choklad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.