En riktig festkaka som med fördel görs klart dagen före festen. Bananerna kan bytas mot jordgubbar eller blåbär-hallon.
Instruktioner
- Krossa kexen fint. Smält 50 g av smöret och blanda i sirapen och blanda med kexen till en smuldeg. Pressa smuldegen i botten på springform med diameter 24 cm.
- Mosa eller mixa bananerna eller valfria bär helt släta, tillsätt citronsaft och skal. Grovhacka eller mixa 20 g av chokladen och rör ner i blandningen. Blanda i socker och färskost och mixa eller rör slätt.
- Vispa 2 dl av grädden hårt och vänd försiktigt ner i smeten. Bred ut smeten jämnt i formen och ställ in i frysen.
- Grovhacka resten av chokladen. Koka upp 1½ dl av grädden och smält ner 50 g av smöret. Tag av från plattan och vispa ner florsocker och choklad tills allt löst sig. Blanda ner vaniljen. Låt blandningen svalna tills den börjar tjockna men går att röra. Tag ut kakan ur frysen och bred på chokladblandningen i ett jämnt lager. Ställ in i frysen över natten. Lägg upp på serveringsfat en halvtimme innan servering och dekorera med riven vit choklad.
Publicerat den
18 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar