Instruktioner
1. Rensa och skär kycklingen i bitar.
2. Skär skinkan eller kassler i strimlor. Vispa grädden.
3. Fräs i en kastrull svamp och lök i smöret, tillsätt pressade vitlöksklyftor efter smak 2-3 st, chillisåsen, senap och peppar.
4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner creame fraishen och den vispade grädden.
5. Blanda i kyckling och skinkan/kasslern. Smaka av. ev. salta.
6. Rulla ut den färdiga smördegen i en långpanna eller stor gratängform.
7. Fördela stuvningen ovanpå smördegen.
8. Lägg en rulle smördeg ovanpå stuvningen.
9. Pensla med uppvispat ägg.
10. Grädda i ugn 225 grader i ca. 20 minuter.Tills smördegen ser klar ut och har fått färg.
11. Tips! Om du har förberett stuvningen tidigare så att den blivit riktigt kall , tar det lite längre tid i ugnen.
12. TIPS! Jag brukar utesluta svampen men tar du en extra kyckling.
Serveringsförslag
Sallad. ev. också kokt ris.
Hur stor långpanna använder du ungefär? Jag tänkte det brukar ju kunna vara lite olika mått på dem...