Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Typ kycklingpaj i långpanna.

Ingredienser

Instruktioner

1. Rensa och skär kycklingen i bitar. 2. Skär skinkan eller kassler i strimlor. Vispa grädden. 3. Fräs i en kastrull svamp och lök i smöret, tillsätt pressade vitlöksklyftor efter smak 2-3 st, chillisåsen, senap och peppar. 4. Ta av kastrullen från värmen och rör ner creame fraishen och den vispade grädden. 5. Blanda i kyckling och skinkan/kasslern. Smaka av. ev. salta. 6. Rulla ut den färdiga smördegen i en långpanna eller stor gratängform. 7. Fördela stuvningen ovanpå smördegen. 8. Lägg en rulle smördeg ovanpå stuvningen. 9. Pensla med uppvispat ägg. 10. Grädda i ugn 225 grader i ca. 20 minuter.Tills smördegen ser klar ut och har fått färg. 11. Tips! Om du har förberett stuvningen tidigare så att den blivit riktigt kall , tar det lite längre tid i ugnen. 12. TIPS! Jag brukar utesluta svampen men tar du en extra kyckling. Serveringsförslag Sallad. ev. också kokt ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Kockarna 30 mars 2008

    Hur stor långpanna använder du ungefär? Jag tänkte det brukar ju kunna vara lite olika mått på dem...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.