Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nykokt gratinerad hummer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ett enkelt och läckert sätt att tillaga hummer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet med saltet. Lägg ner hummern med huvudet före i häftigt kokande vatten.
  2. Täck över med lock och låt koka ca 6-7 minuter för 300-500 g stora humrar och 8-15 minuter för 500-800 g stora humrar. Låt humrarna svalna i spadet.
  3. Dela hummern längs med kroppen och ta ur stjärten och dela den i bitar. Krossa klorna så man kommer åt köttet.
  4. Lägg sedan tillbaka stjärtbitarna i skalet eller i såsen. Häll över gratängsåsen och gratinera humrarna i övervärme tills ytan blir gyllengul.
  5. Såsen: Smält smöret i botten på en kastrull och sautera löken och persiljestjälken, pudra ner mjölet och rör om.
  6. Häll i vinet och grädden, låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och lägg ner osten och äggulorna.
  7. Smaka av med salt och peppar, lägg i den hackade dillen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.