Ett enkelt och läckert sätt att tillaga hummer.
Instruktioner
- Koka upp vattnet med saltet. Lägg ner hummern med huvudet före i häftigt kokande vatten.
- Täck över med lock och låt koka ca 6-7 minuter för 300-500 g stora humrar och 8-15 minuter för 500-800 g stora humrar. Låt humrarna svalna i spadet.
- Dela hummern längs med kroppen och ta ur stjärten och dela den i bitar. Krossa klorna så man kommer åt köttet.
- Lägg sedan tillbaka stjärtbitarna i skalet eller i såsen. Häll över gratängsåsen och gratinera humrarna i övervärme tills ytan blir gyllengul.
- Såsen:
Smält smöret i botten på en kastrull och sautera löken och persiljestjälken, pudra ner mjölet och rör om.
- Häll i vinet och grädden, låt koka upp under omrörning. Låt sjuda i cirka 10 minuter, ta av såsen från värmen och lägg ner osten och äggulorna.
- Smaka av med salt och peppar, lägg i den hackade dillen.
Publicerat den
27 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar