Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyponglass med rödvinskokta körsbär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Spännande glass med spännande tillbehör...variation servera glassen med mandelbiskvier.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka nyponen i vattnet på svag värme under lock, ca 15 minuter. Mixa nyponen och passera dem.
  2. Vispa äggulor och socker poröst över vattenbad. Låt det svalna.
  3. Rör ner nyponmos och bittermandelolja.
  4. Vispa grädden och vänd ner den.
  5. Frys glassen minst 5 timmar.
  6. Koka rödvin och socker så att det blir simmigt. Lägg i körsbären och koka upp.
  7. Låt bären svalna. Servera glassen med körsbären.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ajdyg 7 augusti 2009

    Hej! Vilket spännande recept :) Låter gott. Hälsningar Ajdyg

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.