En enkel men väldigt god kaka. De nyttiga nyponen som är rika på A- och C-vitamin ger kakan en spännande och lite syrlig touche.
Instruktioner
- Nyponmarmelad hittar du i välsorterade livsmedels- eller ostbutiker. Du kan även göra din egen nyponmarmelad, se annat recept (Nyponmarmelad).
- Smält smöret och häll i mjölken. Låt allt bli fingervarmt, 37 grader. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt degvätskan och rör tills jästen löst sig.
- Blanda ner socker, salt, ägg och mjöl. Arbeta ihop ingredienserna till en deg och låt den jäsa 45 minuter.
- Stjälp upp och knåda degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen, ca 30x40 cm.
- För över degen till en bakpappersklädd plåt. Bred ut nyponmarmeladen över kakan. Låt jäsa ytterligare 20 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda nyponkakan 15-20 minuter. Låt kakan svalna lite innan du skär den i bitar.
Publicerat den
29 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar