Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyponsaft med citron och vanilj

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Passa på och gör saft av nyplockade nypon. Saften i receptet fryses. Vill man hellre förvara den i skafferi, tillsätts valfritt konserveringsmedel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Skölj citronerna noga i ljummet vatten och skär dem i grova skivor. Ansa nyponen och blanda dem med vaniljstång och frön och citronskivor.
  2. Koka upp vattnet och häll det över nyponblandningen. Låt stå i ca 30 minuter. Krossa nyponen lite grovt med en potatisstomp. Låt blandningen stå kallt, i kall matkällare eller kylen i ca 12 timmar.
  3. Sila av saften och häll vätskan i en kastrull. Tillsätt sockret och koka upp. Låt koka kraftigt tills sockret lösts upp. Dra åt sidan och låt svalna. Häll på väl rengjorda plastflaskor och frys in den saft som inte kommer att drickas inom kort. Eller tillsätt konserveringsmedel enligt tillverkarens anvisningar. Fyll inte flaskorna ända upp om saften skall frysas. Saften späds, 1 del saft och 3 delar vatten, eller efter egen smak och tycke.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.