Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig Äppelpaj

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 5 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Pajen innehåller inget socker och degen består av en blandning av grahamsmjöl, havregryn och vanligt vetemjöl. Solroskärnor och kokos finns inte med bland ingredienserna. Men strö gärna över detta också, om du gillar den smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala äpplena, skiva i klyftor och lägg i smord form. Strö över kanel och rejält med russin (+ valfritt: solroskärnor) Blanda ihop grahamsmjöl, havregryn och vetemjöl. Tillsätt därefter flytande Becel till en något kladdig (smul)deg. Fördela den över äpplena. Strö över kanel (+ valfritt: kokos)
  2. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.
  3. Ugnstemperatur: 225 grader
  4. Smaklig dessert!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • grunkan 14 maj 2010

    Becel är det sämsta du kan äta, vet du vad det innehåller? http://www.dagensmedicin.se/asikter/debatt/2010/05/12/annu-en-myt-det-hjartvanli/index.xml

  • JaanaW 14 maj 2010

    Varför envisas folk alltid med att kalla mat/bakverk för nyttiga. Blanda inte ihop nyttig med kalorisnål.

  • Tingeling13 17 maj 2010

    Det är väl en "nyttig" äpplepaj Inget socker, mestadels fibrer, lite fett och frukt Och om nu becel är så onyttigt så ta något annat "smör" då. Alltså lika nyttig som en grov macka, och troligtvis lika god som en grov macka med äpple på.

  • jen_has 23 oktober 2012

    Min favorit! Gör den varje gång och den blir lika uppskattad varje gång :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.