Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig bärtårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En nyttig bärtårta med inget tillsatt socker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa mandel och hasselnötter med aprikoser till en grynig massa och lägg i en bunke. Rör ner ägg och äggvitor. Häll smeten i en smord form med löstagbara kanter. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i ca 15-20 minuter. Låt kallna.
  2. Vispa kesella och tillsätt rivet citronskal och äggulorna. Bred ut krämen över nötbotten och ställ in i frysen minst 3 timmar. Dekorera tårtan med jordgubbar och blåbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.