Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig bananasplit till frukost

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Det här måste du bara prova. Gott, mättande, lätt att göra och nyttigt. Perfekt som frukost eller mellanmål. Jag har ätit den här frukosten de senaste veckorna och jag älskar den. Sylten rör du ihop på någon minut och sedan står den flera dagar i kylskåpet. Jag använder sylten till frukost i fil eller på mina glutenfria pannkakor. Ett väldigt bra och hälsosamt alternativ till vanlig sylt med socker i. Min favorit är ekologiska jordgubbar och jag använder oftast Polaricas frysta ekologiska jordgubbar, men det går såklart lika bra med vilka bär som helst. Rör i ett par teskedar chiafrön (massor av Omega3) för en tjockare konsistens och söta med honung eller agavesirap om du vill, men jag tycker oftast den funkar bra utan. Toppa med musli, granola eller lätt rostade nötter och fröer. Använd det du har hemma och tycker om. I det här receptet ringlar jag över agavesirap, men jag tycker faktiskt det är lika gott utan. Den grekiska yoghurten är så krämig och det är gott med den syrliga smaken. Prova och tycker du att det blir för syrligt så ringla över lite agavesirap eller honung.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chiajordgubbsylt
  2. Tina jordgubbarna och rör ihop med chiafröna. Mosa lätt och låt stå i en halvtimma tills chiafröna har gett jordgubbsylten en tjockare konsistens. Förvara i en burk med lock i kylskåp.
  3. Banana split
  4. Dela bananen och lägg de två halvorna bredvid varandra på ett fat. Lägg på generöst med grekisk yoghurt över bananerna. Ringla över chiajordgubbsylt och nötter eller fröer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.