- Serverar: 15 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Nyttig och god bulle som smakar som vanliga kanelbullar.
Instruktioner
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Blanda mjöl, salt, kardemumma, bakpulver och sötning i en skål. Rör sedan ner mjölblandningen med äggvitorna försiktigt. Tillsätt sist vattnet/mjölen.
- Bred ut smeten till en cirkel antingen i en non-stick form eller på ett oljat bakplåtspapper som sedan läggs i en bakplåt. Gör inte cirkel för tunn och inte heller för tjock utan ligg på något mellanting.
- Grädda i ugnen 5-6 minuter på 200 grader. Gör under tiden fyllningen genom att blanda samman alla ingredienser och tillsätta vatten/mjölk så att den blir lite rinnigare.
- Låt svalna av lite innan du brer på fyllningen. Rulla till en avlång rulle och skär upp i små bullar på bredden (det blir cirka 6 st).
- Sätt in i ugnen ytterligare ungefär 3 minuter
Publicerat den
29 juni 2013
Liknande recept
Skriv kommentar