Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig kladdkaka

(16 kommentarer)  
 • Tid: 40 minuter
Skriv ut

När sötsuget blir för stort kan man lätt röra ihop en god o nyttig kladdkaka...utan att få dåligt samvete....

Ingredienser

Instruktioner

 1. Häll keson i en bunke och använd en stavmixer för att mixa den till en jämn smet. Tillsätt yoghurten och de andra ingredienserna uto nötterna. Vispa allt tills det blir en jämn smet och häll sedan den i en pajform.
 2. Grädda i ungen på 175 grader i 25 min. Ta sen ut kladdkakan o sätt den i kylen ca 3 timmar eller i frysen 1-2timmar.

Liknande recept

Kommentarer (16)

 • SaraBandhold 14 maj 2010

  En spontan tanke är att Kesella nog är bättre än Keso, då det inte behöver mixasa slätt och innehåller lika mycket proteiner och lika lite fett :) Sara

 • regale 14 maj 2010

  Hej ! var köper man chokladprotein?Annars superbra idé!Köper gärna färdiga "bars" och vem vet vad de egentligen innehàller..Gunilla

 • bjornbondemark 14 maj 2010

  Jag undrar också var man köper chokladprotein och vad det är?!

 • anjina 14 maj 2010

  aldrig hört talas om chokladprotein... vad är det och var köper man det?! Går det lika bra med vanligt chokladpulver?

 • Gnudor 14 maj 2010

  Artificiella sötningsmedel kan vara direkt giftiga! Ta t ex apsartam, som är ett nervgift och kan ge hjärntumörer. Har även läst att det är ett bra sätt att döda myror med. De tar med det ner i stacken till drottningen och se´n dör de allihop. Bättre då att ta vanligt socker men att minska ner det rejält.

 • cassiana 14 maj 2010

  man kan köpa chokladprotein på vissa gym eller special affärer som säljer tränings kläder protein pulver mm. man kan även köpa det på nätet

 • mickelindberg 14 maj 2010

  Verkar helt bisarrt att man ska köpa massa konstgjorda produkter och ingredienser, jag tror att en riktig kladdkaka är mycket nyttigare och godare.

 • Surreal 14 maj 2010

  Detta skall testas. Går keson att ersätta med kvarg?

 • ChristinaNygren 19 maj 2010

  Det var ett oaptitligt recept som snarast verkar hälsovådligt med dessa konstigheter, flytande sucketter och chokladprotein! Nej naturliga ingredienser ska det vara. Har man väldigt låg fetthalt så kommer man förmodligen äta betydligt mer av denna kaka än vad man skulle gjort annars och få i sig extra mycket konstgjort sötningsmedel. Hu... Och vadå minikeso, keso har ju redan låg fetthalt helt naturligt... Jisses så dumt...

 • [email protected] 26 maj 2010

  Alla sätt är bra utom de dåliga...det är bättre att unna sig ibland, jag tror på vanliga produkter i allt vi stoppar i oss, men vi är olika vi människor. Alla gör som de vill!

 • Lillpinglan 23 oktober 2010

  Skulle aldrig ens prova detta recept. Hellre vara utan kaka än att stoppa i sig en massa - för kroppen - onaturliga ingredienser.

 • Mimli89 1 februari 2011

  ingen som faktiskt har testat o kan bedöma för oss nyfikna ist för att bara kritisera hennes recept? :)

 • Morgondimma 2 augusti 2011

  Det här receptet ÄR faktiskt nyttigt, vare sig det innehåller flytande sukketter eller inte! Jag undrar också om det är någon som faktiskt har gjort den här kakan och provat, istället för att sitta och kritisera och lämna dåliga betyg? Jag tror att den säkert är jättegod! Jag är väldigt tacksam för recept med sötningsmedel istället för socker, då jag är gastric bypass-opererad och inte kan äta socker och fett i så stora mängder som bakverk ofta behöver. Vi opererade blir faktiskt hänvisade till sötningsmedel. Men precis som det är för icke-opererade med socker så är det detsamma för oss fast med sötningsmedel: man borde inte sitta och trycka i sig sötsaker VARJE dag, vare sig det är konstgjorda ämnen eller inte. Men en bit av den här kakan är då betydligt mer näringsrik än en vanlig kladdkaka! Massvis med protein i denna :) Fortsätt lägga ut recept, trots alla som är så kritiska mot "onaturliga" ingredienser! Det finns faktiskt folk som uppskattar det!

 • lenasvensson 13 februari 2012

  Ser riktigt mummsigt ut om man blir sötsugen! Det här sparas. Proteinpulver kan man köpa på t.ex proteinbutiken eller gymgrossisten :)

 • lenasvensson 13 februari 2012

  Det här ser riktigt mummsigt ut när man blir sötsugen! Det här sparar jag. Proteinpulver kan man köpa hos t.ex proteinbutiken eller gymgrossisten :)

 • Keadyeva 10 november 2015

  Nu har jag provat det har receptet men det blev inte mycket likt en kladdkaka, snarare en pudding. Jag uteslot suketterna, kanske det hade hjalpt smaken men som den smakade utan dem var det ingen i var familj som tyckte om den har kakan sa tyvarr blir det lagsta betyg fran mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.