- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Den här såsen har varit en favorit i vår familj när barnen växte upp, nu vill barnbarnet ha den.
Enkelt och matigt.
Instruktioner
- Skala och riv morötterna grovt. Hacka lökarna.
Lägg tillsammans i en gryta. Häll på vattnet (som ska vara jäms med grönsaksblandningen) och buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 min.
- Bryn köttfärsen under tiden. Krydda med grillkrydda.
När färsen är färdigbrynt och smulig strös vetemjölet över och blandas med färsen.
- Rör ner färsen i morot/lökblandningen och tillsätt tomatpurén och ev. ketchup. Ge röran ett uppkok. Färdigt!
- Serveras med fullkornspasta, lite riven ost och en sallad.
Publicerat den
20 september 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vi har också alltid i alla år gjort efter ungefär samma recept. mammas tjofräs från början tror jag =) jättegod är den i alla fall och jag älskar att den inte innehåller krossade tomater som nästan alla andra gör. mmmm jag gillart!