Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig köttfärssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Den här såsen har varit en favorit i vår familj när barnen växte upp, nu vill barnbarnet ha den. Enkelt och matigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna grovt. Hacka lökarna. Lägg tillsammans i en gryta. Häll på vattnet (som ska vara jäms med grönsaksblandningen) och buljongtärningen. Koka upp och låt sjuda under lock i 20 min.
  2. Bryn köttfärsen under tiden. Krydda med grillkrydda. När färsen är färdigbrynt och smulig strös vetemjölet över och blandas med färsen.
  3. Rör ner färsen i morot/lökblandningen och tillsätt tomatpurén och ev. ketchup. Ge röran ett uppkok. Färdigt!
  4. Serveras med fullkornspasta, lite riven ost och en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • honeybuny 20 september 2009

    vi har också alltid i alla år gjort efter ungefär samma recept. mammas tjofräs från början tror jag =) jättegod är den i alla fall och jag älskar att den inte innehåller krossade tomater som nästan alla andra gör. mmmm jag gillart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.