Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig morotskaka

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

En hälsosam variant av den klassiska morotskakan. Passar perfekt som mellanmål då den är lite matigare än vad morotskakan i vanliga fall är. Runt 100 kalorier per kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla torra ingredienser utom vaniljpulver och stevia. Vispa ihop övriga ingredienser. Tillsätt morötterna och rör om. Blanda i mjölblandningen, blanda till en slät smet. Häll i smörjad form.
  2. Grädda ca 20 minuter på 200 grader.
  3. Frosting: Vispa osten slät tillsammans med florsockret och smaksätt med citronskal och saft. Bre ut frostingen över kakan när den har svalnat lite. Låt kakorna stå ett tag så frostingen stelnar. Gör gärna frostingen ett tag innan, exempelvis då kakan står i ugnen, då blir den lättare och bre på och inte lika rinnig.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • moncan59 10 januari 2013

    Hejsan!!Såg receptet på nyttig morotskaka.Jag undrar bara vad är stevia???? Med vänlig hälsning Monica

  • mmmatildas 10 januari 2013

    Svar till monika: Stevia är ett naturligt sötningsmedel som inte innehåller några kalorier :) Uppmärksamma att det är helt naturligt och har inga biverkningar på kroppen :)

  • Loling 14 januari 2013

    Sötningmedel är väl inte så nyttigt ändå? :O Trots att just stevia inte visat sig påverka kroppen. Tror hellre jag skulle skippa sötningsmedlet helt; blir kanske lite o-söt kaka, men det kan kanske bli gott :D Lockande recept, hur som helst! :)

  • mobisu 14 januari 2013

    En fråga: ska man använda en långpanna eller vanlig rund form? /Susanne

  • mmmatildas 15 januari 2013

    Alltså, haha,sötningsmedel, socker är ju ett, det beror ju heeeeelt på vad man använder och stevia exempelvis är ju en helt naturlig växt - precis som socker.. Det är ju ingen tillsats :)

  • mmmatildas 15 januari 2013

    Jag använde långpanna :)

  • mrslinderfalk 17 januari 2013

    Stevia är lika onaturligt som alla andra sötningsmedel! http://www.kostdoktorn.se/ar-stevia-naturligt/

  • mmmatildas 18 januari 2013

    Åh det finns säkert massa åskter om det som med allt annat. Använd socker då (vilket är ett sötningsmedel och kom inte och säg att det också är onaturligt).

  • mmmatildas 18 januari 2013

    Ni kan hoppa över stevian, ta lite extra honung. Jag bakar och lagar mycket med stevia, en produkt jag trivs med, självklart valbart :)

  • Loling 18 januari 2013

    Tror att en liten mängd av något inte gör varken till eller från! Så man kan gott ha vilket sötningsmedel man vill i en kaka - bara att anpassa mängden man konsumerar :)

  • Friday27 8 februari 2013

    100 kalorier för hela kakan?!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.