Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig pizzadeg

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Den här pizzadegen är både väldigt god och full av fibrer. Kombinera med valfri topping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet fingervarmt. Smula jästen i en stor bunke och rör ner lite av vattnet tills jästen löses upp. Häll i resten av vattnet och oljan. Blanda de torra ingredienserna, men spara 1 dl vetemjöl till utbakningen. Rör ner blandningen i vattnet. Det blir en ganska lös deg, eftersom grahams- och havregrynen skall svälla. Arbeta degen kraftigt. Låt sedan jäsa under bakduk i 30 minuter.
  2. Arbeta in resterande mjöl i degen. Hela degen räcker till två långpannor eller 6-8 individuella pizzor beroende på vald storlek. Dela degen, kavla ut och lägg i långpanna eller på plåt. Lägg på valfri topping och baka pizzorna i 250 grader tills osten fått lite färg, ca 10-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.