Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig rawfoodbakelse med chokladmousse

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Det här receptet på rawfoodbakelse med chokladmousse kom jag på förra veckan när jag ville göra något nytt inför min rawfoodkurs som jag har nästa vecka. Det blev så gott. Det kan vara en av de godaste kakorna jag gjort hittills. En mjuk kokosbotten tillsammans med en fyllig, krämig chokladmousse på toppen. Kombinationen kokos/choklad är oslagbar och chokladmoussen är ljuvligt krämig. Chokladmoussen skulle helt säkert passa bra som fyllning eller tillbehör till flera andra saker. Den är riktigt god för sig själv och jag skulle lätt kunnat äta upp den direkt ur bunken när den var färdigmixad. =)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten
  2. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills det blir ett krämigt smör. Det tar ett par minuter och du får stanna och skrapa ner nötterna från mixerns kanter ett par gånger under tiden. Till slut värms nötterna upp och deras naturlig oljor sipprar ut och massan blir smörig. Då är nötsmöret klart. Tillsätt kokosflingorna, agavesirapen och vattnet och mixa tills du får en deg som håller ihop. Rulla degen till en cylinder som är ca. 19 cm lång. Lägg degen i frysen ca. 40 minuter så att den blir lättare att skära i fina bitar. Ta ut och skär upp i 15 bitar. Lägg på ett fat. Chokladmousse
  3. Smält chokladen över ett vattenbad. Lägg dadlarna i en mixer och mixa till en slät, fin massa. Tillsätt den smälta chokladen som fått svalna något samt kakaon och en nypa salt. Mixa länge tills smeten är helt slät. Häll chokladsmeten i en sprits med stor öppning och spritsa varje kokosbotten med fyllningen. Förvara i kyl fram till servering och dekorera med valfria blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.