Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttig sallad med tofu

 
  • Serverar: 2-3 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Det är dags att äta lite nyttigare mat nu efter Julens alla fröjder! Har ätit den till lunch med knäckebröd till. Hoppas Ni tycker om receptet!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta bort blad som eventuellt har vissnat på båda kålen.Tvätta dem och låt vattnet rinna av. Riv grovt båda kålsorterna. Lägg i en större bunke, salta lite och gnid kålen med händerna. Lämna åt sidan och låt det stå i 1 timme.
  2. Skala löken och dela den i halvor. En halva hackar du i små kuber och den andra i ringar. Tvätta rädisor och skär dem i tunna skivor. Rosta sesamfröna nån minut i en het och fettfri stekpanna. Låt svalna lite..
  3. Skär tofu i små kuber. Blanda olja, vinäger, vatten, socker, salt och peppar (efter smak). Krama ur vattnet från kålen, blanda i de övriga grönsakerna, tofu, rostade sesamfrön. Häll över vinägerblandningen och blanda allt ordentligt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.