Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttiga brödbullar

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

Goda bullar med linfrö, vetekli, grahamsmjöl mm

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225°
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°. Häll lite av smör/mjölken över jästen så den löses upp. Tillsätt resten av smör/mjölken.
  3. Tillsätt sirap, salt, linfrö, vetekli, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
  4. Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen släpper bunken.
  5. Låt degen jäsa övertäckt med badduk i ca 40 minuter.
  6. Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i två delar. Varje del rullas till en längd som delas i 12 bitar.
  7. Rulla till 24 runda bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt.
  8. Låt dem jäsa övertäckta med bakduk i 30-40 minuter.
  9. Grädda ca 10-12 minuter.
  10. Låt dem svalna under bakduk.
  11. Lycka till! Njut

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Jess25 25 mars 2009

    Jättegoa och enkla att göra.. Toppen att ha i frysen och bara ta fram och värma upp när man behöver... :-)

  • essim 11 maj 2009

    Jättegoda bullar, enkla att baka trots att de innehåller många ingredienser. Kommer att baka dessa bullar fler gånger. Jag minskade dock på sirapen, tar aldrig mer än 1 msk sirap i bröden jag bakar. Och så lägger jag alltid till 2 msk kummin som vi tycker mycket om i bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.