Goda bullar med linfrö, vetekli, grahamsmjöl mm
Instruktioner
- Ugn 225°
- Smula ner jästen i en degbunke.
Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°.
Häll lite av smör/mjölken över jästen så den löses upp.
Tillsätt resten av smör/mjölken.
- Tillsätt sirap, salt, linfrö, vetekli, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
- Arbeta degen ordentligt, tillsätt mer mjöl tills degen släpper bunken.
- Låt degen jäsa övertäckt med badduk i ca 40 minuter.
- Arbeta degen på mjölat bakbord. Dela i två delar.
Varje del rullas till en längd som delas i 12 bitar.
- Rulla till 24 runda bollar. Lägg på bakpappersklädd plåt.
- Låt dem jäsa övertäckta med bakduk i 30-40 minuter.
- Grädda ca 10-12 minuter.
- Låt dem svalna under bakduk.
- Lycka till! Njut
Publicerat den
11 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoa och enkla att göra.. Toppen att ha i frysen och bara ta fram och värma upp när man behöver... :-)
Jättegoda bullar, enkla att baka trots att de innehåller många ingredienser. Kommer att baka dessa bullar fler gånger. Jag minskade dock på sirapen, tar aldrig mer än 1 msk sirap i bröden jag bakar. Och så lägger jag alltid till 2 msk kummin som vi tycker mycket om i bröd.