- Serverar: 12 portioner
- Tid: 2 dagar
Skriv ut
Goda brödkakor som håller magen i trim.
Instruktioner
- Dag 1:
Koka en tjock välling på vatten, salt, rågkross, linfrö, vetegroddar, kruskakli och rågmjöl.
Ställ det sedan svalt över natten så att det får svälla.
- Dag 2:
Lös upp jästen i 2 dl fingervarmt vatten så att jästen löser sig.
Rör i honungen.
Skala och riv äpplena och blanda i det i vattnet.
Tillsätt sedan detta i den svällda vällingen.
Arbeta vetemjöl special till en smidig deg.
Låt degen jäsa i 40 minuter.
Dela degen i 12 bitar och baka ut till brödkakor.
Låt jäsa på bakplåtspapper i 25 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader i 10 minuter.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar