Muffins fulla av nyttigheter och enkla att göra. Men passa er, de är väldigt mäktiga. Fluffet bör ätas samma dag.
Glutenfria
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda alla ingredienser i en mixer och kör till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna.
- Fluff:
Häll agavesirap i en kastrull. Rör konstant under tiden det får koka upp. Sänk därefter värmen och låt agavesirapen stå och sjuda. Rör om då och då. Vispa under tiden äggvitor, ättika och vanilj i en ren bunke, helst i metall. Vispa tills smeten har tjocknat och bildar toppar. Minska farten och häll sakta ner agaveblandningen. Öka hastigheten och vispa tills glasyren är glansig.
- Spritsa fluffet på muffinsen. Bränn dem eventuellt med en brännare och garnera med hasselnötter eller bär.
Publicerat den
11 april 2015
Liknande recept
Skriv kommentar