Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttiga chokladbollar bakade med Agavesirap

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 3-6 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Dessa cholkalbollar är godare än godast! Höjer ej blodsockret. Till och med diabetiker kan äta det! Lågt GI! Nyttiga!! Baka gärna detta recept med ekologiska ingredienser. Det blir så mycket godare då! Och bättre för hälsan också! Vissa ingredienser har jag endast hittat i ekologiska butiker, så som agavesirap och vaniljpulver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll agave i en bunke. Kleta/smula ner smöret så gott det går. Rör ihop så gott det går med en gaffel.
  2. Häll i vaniljen, kakaon och havreflingorna. (Ev lite, 1-2 msk kokos också.)
  3. Rulla ihop till bollar. (Det går trots mycket kletig deg!) och ställ på ett fat.
  4. Häll upp kokos i en djup liten skål och rullla alla chokladbollar så att de blir täckta av kokos.
  5. Ställ in i kyl/frys beroende hur snabbt de ska vara klara. Färdiga att äta efter 15 min i frys / 30 min i kyl

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • JessicaJensen 12 maj 2010

    hej hur många kalorier innehåller detta recept:)? går på en låg kalori diet men vill hitta något som är gott och så ändå verkar super gott

  • barret 12 maj 2010

    Hej! Jag skulle inte vilja påstå att det är ett lågkalorirecept, eftersom där ex är smör med. Dock höjer det blodsockret mycket långsammare än vanligt socker, sirap eller honung. Jag har själv intresserat mig mycket för hälsa och skulle vilja påstå att man inte ska vara så rädd för fett och kalorier som vi blivit intutade att vara. MIn upplevelse är att det är socker och snabba kolhydrater som är mer boven till ohälsa och att vi lägger på oss vikt. Jag har själv under en lång period gått ner från 73 kg till 60 kg genom att bara äta rena produkter. Inga sötningsmedel, inga kemiska tillsatser, mindre portioner och mycket frukt och grönsaker. Och allt ekologiskt. Hoppas det svaret hjälpte. /Caroline

  • is2 7 april 2011

    Var hittar man Agavesirap?

  • Leeluu 20 juni 2011

    Jag skulle nog tipsa om att byta ut smöret mot kokosolja. Det är inte så nyttigt om det är 100 g smör i.

  • barret 20 juni 2011

    Hej! Agavesirap hittas ex. i vissa hälsokostbutiker, många butiker som specialiserat sig på bara ekologiska/vegan råvaror. Finns på vissa ICA. Märket René Voltaire har agave.Rawfood butiker på nätet brukar också ha det. Jag använder ofta rå kokosolja (raffinerad och luktfri kokosolja är INTE nyttigt). Men i just detta recept passat det enligt mig bättre med smör. Blir extremt svårt att rulla bollarna annars. Smör är egentligen enligt många hur nyttigt som helst, så det ska inte vara några problem att äta någon chokladboll då och då :)

  • barret 20 juni 2011

    PS. Se gärna mina andra recept om du är sugen på mer Rawfoodkvalité. Har massa goda recept ute :):) /Barret

  • MissLinnea 26 januari 2012

    Går det lika bra att använda havregryn som havreflingor?

  • barret 27 januari 2012

    Jag vet faktiskt inte skillnad mellan havreflingor eller havregryn!? :D Men det ska nog gå bra med det också :)

  • tibo65 21 april 2012

    fantastiskt goda. hade i lite kaffe också. Tack så mycke!! :)

  • barret 21 april 2012

    Åhh vad kul o höra att du gilla dom! Kaffe i lär nog också vara gott! Kanske något för mig att testa :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.