- Serverar: 10 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Goda, mättande energibars som är lätta att ta med när du skall iväg någonstans. De är fasta, knapriga och ändå lite lagom mjuka med precis rätt sötma.
Jag har valt att steka mandlarna lite lätt på svag värme några minuter innan jag hackar dom. Det gör att de blir extra krispiga med en härligt god rostad smak.
Instruktioner
Lägg alla dadlar tillsammans med jordnötssmöret i en mixer. Mixa till en jämn smet.
Rosta mandlarna i en stekpanna på låg värme i några minuter så att de precis börjar få färg.
Häll upp mandlarna på en skärbräda och hacka grovt.
Lägg alla ingredienser i en stor skål och blanda väl.
Plasta en form (ca. 22 x 30cm) med plastfolie och häll i nötblandningen i skålen. Plasten gör att smeten blir lättare att ta ut sen.
Tryck till smeten riktigt ordentligt med händerna överallt så att den formas och håller ihop. Tryck även runt kanterna så att ingenting är löst.
Sätt in i frysen en timme eller mer.
Ta ut formen och skär upp nötbars i valfri storlek.
Smält mörk choklad och doppa bitarna i chokladen. Låt stelna.
Förvara i lufttät burk i kyl eller frys.
Publicerat den
8 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar