Bra för magen med kli, gryn och fullkorn
Instruktioner
- Ugn: 225°
- Koka gröten och låt den svalna av eller kallna.
Värm vatten och fett till fingervärme, 37° och rör ut jästen i det.
Tillsätt gröt, salt, kryddor och 8 dl av mjölet.
Arbeta samman det till en smidig deg.
Strö över 1 msk av mjölet och låt degen jäsa i övertäckt bunke i ca 35-40 minuter.
- Arbeta ihop degen med ytterligare ett par deciliter mjöl och skrapa ned den på mjölat bord.
Baka ut degen och forma till 20-22 släta fina bullar.
Låt dem jäsa under bakduk på plåt i ca 30 minuter.
- Pensla bullarna med vatten och strö en nypa gryn på varje.
Grädda på mittfalsen i 12-14 minuter.
Bullarna kan frysas.
- Lycka till och njut av nybakat bröd!
Publicerat den
25 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Lätta att baka och nyttiga, men jag ska nog ta mer av brödkryddan nästa gång. Kommer att baka dessa igen.