- Serverar: 18-20 portioner
- Tid: 4 timmar
Skriv ut
Goda frukostbullar med linfrön, sesamfrön och solrosfrön som håller magen i trim.
Instruktioner
- Rör ut jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet och alla ingredienser utom mjölet och blanda ihop. Blanda i mjölet och arbeta ihop minst 5 minuter. Tillsätt mer vetemjöl om inte degen släpper från krokarna.
- Låt jäsa ca 1 1/2 - 2 timmar.
- Dela degen i två och rulla ut varje del till en avlång rund deg som delas i 9-10 bitar vilket ger lagom stora bullar. Låt jäsa under duk 1 1/2 - 2 timmar
- Grädda bullarna i mitten av ugnen på 250°C i ca 8 minuter eller tills de är gyllenbruna och låter ihåliga.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda! Värda den långa jäsningen:) Bytte ut lite vetemjöl mot landbrödsmjöl och penslade bullarna med vatten och strödde på linfrön, det blev jättegott!
varför jäsa så länge????