Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttiga frukostmuffins

(1 kommentar)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Frestande, matiga och saftiga muffins med knapriga frön.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt kesella, rapsolja, mjölk och ägg. Rör ihop till en jämn smet.
  3. Klicka ut smeten i muffinsformar. Strö över lite pumpakärnor.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 13-15 minuter. Låt svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dataka 10 maj 2013

    På baksidan av etiketterna till Arlas stora Kesellaburkar hittade jag nästan samma recept fast med 3 dl fiberhavregryn och 2 tsk bakpulver istället. Så har vi gjort dem och de blir antagligen lite fastare än ovanstående recept. Jag tycker också man kan minska saltet lite, 1/2 tsk räcker. Smör- och rapsolja ersätter rapsoljan men det är väl en smaksak. Fiberhavregryn köper vi aldrig - det är ju vanliga havregryn med vetekli så det är lätt att blanda själv. Annars jättegoda och känns nyttigare än t ex scones.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.