Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttiga hamburgare à la dinkelbröd med hela linfrön

(1 kommentar)  
  • Serverar: 7-8 portioner
Skriv ut

Ett nyttigare alternativ till "vanliga" hamburgare! Dessa är riktigt goda och mättande! Man kan köra biffarna enbart med grönsakerna och dressingen. Men jag har piffat till dessa med "Dinkelbröd med hela linfrön", ett recept som jag har lagt upp här på Matklubben! De passar alldeles utmärkt som hamburgerbröd. Bröden går absolut att göra någon dag före, för att sedan ta fram och värma dem lagom till servering! Dressingen är bäst att göra först, för den ska stå i kylen och dra sig. Sedan är det bra om man fixar grönsakerna (inte lökringarna, för de kan stekas samtidigt som biffarna), så är det bara att lägga på allt när bröden är varma och biffarna klara!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressingen: Blanda ihop grekisk yoghurt, ketchup och chilipeppar. Finhacka löken och rör ner i dressingen. Rör om ordentligt.
  2. Tillbehören: Skölj isbergssalladen och hacka i stora bitar. Skölj tomaterna och skär i tunna skivor. Skölj gurkan och skär den i tunna skivor. Ansa avokadon och dela den i tunna klyftor.
  3. Biffarna: Blanda ihop köttfärsen, ägget, salt, vitpeppar och svartpeppar. Rör om. Klipp persiljan och rör ner den i köttfärsblandningen.
  4. Ansa vitlöken och riv ner dem i köttfärsblandningen. Forma färsen till 7-8 biffar, ca 1–1½ cm tjocka. Lägg dem i en stekpanna tillsammans med lite smör och stek dem ca 3 minuter på varje sida.
  5. Ansa löken, skär dem i ringar och stek upp dem tillsammans med biffarna.
  6. Skär brödet, varva dressing, grönsaker och biff.
  7. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Chloee 22 juli 2012

    Hejsan ;) jag bara undrar hur många kalorier det är i en sån hamburgare?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.