En ostskiva och ett glas juice till de här bullarna/bröden ger ett bra mellanmål. De är godast nygräddade.( Blir 15 bröd.)
Instruktioner
- Skala och riv morötterna (ej för grovt).
Värm filmjölken och vattnet till fingervärme.
Smula jästen i en skål och häll vätskan över.
Rör om så jästen löser sig.
Blanda i morötter, salt, vetekli och nästan allt mjöl. (spara lite till utbakningen)
Täck över degen och låt jäsa i 30 minuter.
Stjälp upp degen, arbeta ihop den och rulla till en längd.
Skär längden i 15 bitar. De behöver inte formas.
Lägg dem direkt på en smord plåt el på bakplåtspapper.
Låt jäsa ca 30 minuter under duk.
Pensla med filmjölk el varmt vatten.
- Grädda i 250 grader mitt i ugnen 10 - 12 minuter.
Låt kallna på galler med bakduk över.
Publicerat den
17 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jätte goda. Tack för receptet