Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttiga morotsbullar

(1 kommentar)  
Skriv ut

En ostskiva och ett glas juice till de här bullarna/bröden ger ett bra mellanmål. De är godast nygräddade.( Blir 15 bröd.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och riv morötterna (ej för grovt). Värm filmjölken och vattnet till fingervärme. Smula jästen i en skål och häll vätskan över. Rör om så jästen löser sig. Blanda i morötter, salt, vetekli och nästan allt mjöl. (spara lite till utbakningen) Täck över degen och låt jäsa i 30 minuter. Stjälp upp degen, arbeta ihop den och rulla till en längd. Skär längden i 15 bitar. De behöver inte formas. Lägg dem direkt på en smord plåt el på bakplåtspapper. Låt jäsa ca 30 minuter under duk. Pensla med filmjölk el varmt vatten.
  2. Grädda i 250 grader mitt i ugnen 10 - 12 minuter. Låt kallna på galler med bakduk över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Gonta 5 mars 2008

    Jätte goda. Tack för receptet

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.