Bröd som är både nyttigt och gott.
Instruktioner
- Dela sönder jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och rör ut jästen med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, sönderbrutna nötter, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spar lite till utbakningen.
- Arbeta ihop till en smidig deg. Jäs övertäckt ca 45 minuter.
Knåda degen lätt. Dela i 2 delar och forma till runda bullar eller limpor. Lägg på plåt och jäs 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
- Pudra gärna mjöl över och skär några snitt med en vass kniv. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och sänk samtidigt till 200 grader. Grädda 35-40 min.
Publicerat den
29 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott bröd. Gillar valnötter och att det blir lite tuggmotstånd. Tack för ett bra recept.
jättegott men smular sönder även i tjocka bitar