Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttigare piroger med olika fyllningar

(34 kommentarer)  
Nyttigare piroger med olika fyllningar Nyttigare piroger med olika fyllningar Nyttigare piroger med olika fyllningar
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Otroligt goda piroger, som göra på olivolja, och en del grahamsmjöl. Matiga - och supergoda! OBS! Går utmärkt att frysa in!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela jästen i en bunke. Ljumma mjölken till 37º C. Rör ut jästen i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, oljan och saltet. Tillsätt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Jäs under duk i ca 40 minuter. Förbered under tiden fyllningarna och sätt ugnen på 225º C.
  2. Köttfärsfyllning: Fräs färsen, tillsätt kryddor, vatten och sås. Koka ihop färsblandningen. Låt svalna något.
  3. Skink- och ostfyllning: Blanda ihop ingredienserna.
  4. Ta upp degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar, rulla till bullar och kavla ut dem till rundlar. Lägg fyllning på ena halvan av plattorna och vik ihop dem till halvmånar. Tryck med en gaffel runt kanterna. Låt stå en liten stund innan du penslar med ägg.
  5. Grädda i ca 12 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (34)

  • asamariah 7 februari 2009

    Använde inte denna deg men tacofyllningen och la till små fetaosttärningar i. Det blev gudomligt gott!!!!

  • asamariah 7 februari 2009

    Ja alltså som en pirogfyllning då förstås

  • malinpera 19 mars 2009

    Jättegoda piroger. SUPER.!!

  • Emma2 22 april 2009

    Väldigt smarriga!. Detta recept sparar jag för framtiden.

  • marie79 6 maj 2009

    Tack för ett kanon recept. BÅDA mina barn åt så det sprutade ur öronen och det min vän är nog det bästa betyg man kan få !! Jag jorde alla med taco fyllning.

  • Caddiie 6 maj 2009

    Tack så jättemycket =) Vad glad jag blir när ni gillar mina recept! Och helt rätt: barnens betyg är de bästa :)

  • LinneaJkpg 25 augusti 2009

    Jättegoda! Jag gjorde alla med taco-fyllning och degreceptet var oxå jättebra! =) Jag testade att strö på lite riven ost tillsammans med löken och persiljan. Det var smarrigt! Toppbetyg!

  • Lennart_58 27 augusti 2009

    Piroger o goda sen, fuskade lite, tog skånsk senap i stället för dijon, tycker den svenska är god den med, men du, får 5p.

  • hnord 19 september 2009

    Hej, gjorde dessa i dag och hade med mig på utflykt. Det blev jättegott, tycker jag. Lillflickan tyckte också om dem och det var roligt.

  • LinneaJkpg 29 november 2009

    Gjorde en sats med 16 st, bara tacofyllning. Supergoda och degen år också jättegod!! Jag strödde på lite riven ost oxå men annars precis som receptet! Lätt högsta betyg! Nu har jag och pojkvännen mååånga lunchlådor. =)

  • Jeanette1984 4 mars 2010

    Hej! Blev nyss medlem här inne då jag ville hitta recept på just piroger, för det blev jag sugen på att göra imorgon. Har inte gjort egna piroger förut, men tyckte ditt recept lät väldigt enkelt å dem ser ju mycket goda ut. Sen tacofyllningen kommer nog bli mycket uppskattad utav sonen=)

  • matnjutaren 5 mars 2010

    Gjorde igår med Tacofyllningen och la till oliver och ostsorten blev mozzarella. Tog "bort" tacosaucen och gjorde en egen blandning av tomatsås, a la riktig pizzasås. (Är en gammal "avdankad" pizzabagare så jag klarade inte att "fuska" *S*;)) Det var en fin deg, krispig och fin smak! Så.. idag blir det med kokt skinka, mozzarella och fetaost,(blir "saftigare" med 2 sorter) lök, (fräst) dijonsenapen utblandad med lite mildare senap, så att även barnbarnen klarar den. :D Botten på piroger får ha sig en liten "sväng" av den hemmagjorda tomatsåsen med,bara för att.. jag älskar den.<3 Tack för en bra basdeg, Caddie! Återkommer, gärna, med mer kommentarer när jag testat fler varianter på fyllning,Under föruttsättning att du vill veta, förstås. ;)) Betyget? Ja du...GISSA! ;))

  • matnjutaren 5 mars 2010

    Betyget då? Ja, du...Gissa! ;))

  • Jeanette1984 5 mars 2010

    Hej igen! Måste bara fråga om det möjligtvis kan funka å ta bara ost å skinka eller blir de smaklöst utan senap? Vill nog göra med båda fyllningarna...tänkte oxå använda två olika sorters ostar som föregående skrev.

  • Caddiie 5 mars 2010

    Hej! Man kan leka med fyllningarna hur mycket man vill - fast i så fall hade jag nog lagt till parmesanost - den smakar lite mer än mozzarellan gör :)

  • Jeanette1984 6 mars 2010

    Pirogerna blev verkligen lyckade, så jag e glad att jag testa detta recept då de va mitt premiär försök på hembakade pioger=)

  • matnjutaren 12 mars 2010

    Kan hålla med dej till fullo Caddile, om parmesanosten, men.. inte många barn som gillar den.

  • MartinaE 11 juni 2010

    Åååh! Gjorde dessa piroger igår, var första gången jag gjorde piroger. SUPERDUPER GODA! Mums! Jag, sambon o våra gäster blev mätta och belåtna. Kommer göras många gånger till.

  • Tingeling13 18 oktober 2010

    Supergoda. Jag gjorde dem i hopp om att kunna lägga några i frysen och ha som mellanmål, men icke de tog slut allihop. Så idag ska jag gör nya.

  • saxa 19 januari 2011

    Goda och enkla att baka! Degen var lätt att arbeta med och klibbade inte fast en massa.

  • Cassiopeya 22 februari 2011

    Men oj vad goda!! :p Högsta betyg från oss. Kommer alrig göra "vanlig" pirogdeg igen, så mycket godare med grahamsmjöl i. Å vad smaskig skinkfyllningen var, och enkel. Detta kommer vi äta igen! :D

  • hannag88 27 mars 2011

    Hej! ska precis till att göra dessa! Verkar mycket goda! :) I beskrivningen står det "Tillsätt resten av mjölken, oljan och saltet.", men det står inte hur mycket salt som skall i. Antar att det är 1 tsk?

  • jenca644 2 juni 2011

    De bästa pirogerna jag gjort!! Och tack vare den bra och lätthanterliga degen blev de dessutom fina att se på :-) De kommer garanterat göras igen!

  • Rangeen 27 juni 2011

    Jätte goda piroger, Tack för ett fantastiskt recept!

  • susie_q 23 juli 2011

    absolut de godaste pirogerna jag ätit.och så lättgjorda.tack för receptet! :)

  • evahellstrom 11 augusti 2011

    Jättegott skal (hade överbliven köttfärssås)! Klart högsta betyg!

  • badluckangel 25 augusti 2011

    Degen blev jättebra... Haft problemet förr att det går sönder lätt men så blev det inte med detta recept. Gjorde färsfyllningen med och det blev suveränt gott. En femma på detta :) Mvh / Maria

  • Lindanemon 31 augusti 2011

    Kanonbra recept, TACK! :-)

  • publikhav 20 september 2011

    Smidig deg att jobba med. Första gången jag gör piroger och resultatet blev helt okej! :D

  • Myia 20 mars 2012

    Mina piroger blev fantastiska! Gjorde det enkelt med köttfärs och en bolognese sås på burk, och min engelska partner åt upp dem rejält snabbt. Han sa att det påminner honom om hemma, med Pasties som de kallar det. Rekommenderas starkt! (Skriv gärna en måttangivelse på salt)

  • cissilisa 16 april 2012

    Oj vilken succé hos barnen! Ena dottern älskade den med köttfärs, den andra slukade ost-&skinkvarianten i ett nafs. Tack!

  • madvis 17 augusti 2012

    Åt precis det här ikväll och det blev riktigt bra! Enda grejen var väl att vi använde ett kilo köttfärs istället för 400 gram. Antar att vi tog lite för mycket i våra men ett tips om man vill ha mycket fyllning!

  • Destiel 20 augusti 2012

    Tack! Du har gjort mitt liv mycket lättare eftersom jag är extremt dålig på att äta! Så jag tackar väldigt mycket.

  • Cassiopeya 7 juli 2013

    Använde denna deg till pizzabullar idag. Hoppas de blir goda! Ser lovande ut :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.