Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Nyttisbullar

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Jättegoda frukostbröd med extra fibrer.Satsen går bra att halvera.

Ingredienser

Instruktioner

1. Smält margarinet och tillsätt vattnet. Värm till 37 grader. 2. Smula jästen i en bunke. Häll över lite degvätska i taget och rör om så att jästen löser sig. 3. Rör i Fibrexflingorna, saltet, kryddorna och sirapen. 4. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta ihop till en smidig deg som släpper bunken. Låt jäsa ca.30 min. 5. Knåda degen blank och smidig på bakbord. Dela degen i 2 delar. Forma varje del till en rulle. Gör 15 bullar av varje rulle. 6. Lägg bullarna på bakplåtspappersklädda plåtar. Låt jäsa ca 30 min. Värm ugnen till 225 grader. 7. Grädda i mitten av ugnen ca 15-20 min, tills bullarna fått gyllenbrun färg och låter ihåliga när man knackar lätt i botten.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.