Ett frestande vetebröd fyllt med len marsipan som smälter på tungan blir snabbt allas favorit.
Instruktioner
- Häll vetemjöl, matfett i klickar, socker, ägg och jäst i mindre bitar i matberedarens skål. Bearbeta tills det blir en smidig deg.
- Gör du degen för hand börjar du med att röra ut smulad jäst med äggen i en skål. Tillsätt mjöl, socker samt margarin och blanda till en smidig deg.
- Låt degen vila ca 15 minuter medan du gör fyllningen samt tar fram plåt och bakpapper.
- Gör fyllningen: Mixa marsipan, socker och smör till en jämn smet.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda snabbt igenom den mjuka, följsamma degen. Dela den sedan i tre delar.
- Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x35 cm. Lägg fyllning som en sträng längs mitten av degplattan. Vik upp sidorna över fyllningen.
- Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Täck dem med en bakduk och låt dem sedan jäsa ca 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
- Pensla längderna med ägg. Strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda längderna ca 20 minuter mitt i ugnen. Låt dem svalna på galler under bakduk.
Publicerat den
13 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar