Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Odenselängd

 
  • Serverar: 3 portioner
Skriv ut

Ett frestande vetebröd fyllt med len marsipan som smälter på tungan blir snabbt allas favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vetemjöl, matfett i klickar, socker, ägg och jäst i mindre bitar i matberedarens skål. Bearbeta tills det blir en smidig deg.
  2. Gör du degen för hand börjar du med att röra ut smulad jäst med äggen i en skål. Tillsätt mjöl, socker samt margarin och blanda till en smidig deg.
  3. Låt degen vila ca 15 minuter medan du gör fyllningen samt tar fram plåt och bakpapper.
  4. Gör fyllningen: Mixa marsipan, socker och smör till en jämn smet.
  5. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda snabbt igenom den mjuka, följsamma degen. Dela den sedan i tre delar.
  6. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 20x35 cm. Lägg fyllning som en sträng längs mitten av degplattan. Vik upp sidorna över fyllningen.
  7. Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt. Täck dem med en bakduk och låt dem sedan jäsa ca 40 minuter. Värm under tiden ugnen till 200 grader.
  8. Pensla längderna med ägg. Strö över mandelspån och pärlsocker. Grädda längderna ca 20 minuter mitt i ugnen. Låt dem svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.