Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ökensandkakor

 
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Detta är på min mammas sätt. Kakorna var en jultradtion hemma. Så möra att de faller sönder i munnen! Mums!

Ingredienser

Instruktioner

Bryn smöret under omrörning. Låt det svalna och rör det vitt. Tillsätt socker, vaniljsocker och fortsätt röra tills smeten blir pösig. Blanda bakpulvret med mjölet och arbeta ihop alltsammans till en deg. Rulla kulor av smeten och tryck till dem lite med en sked. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen. Håll ögonen på kakorna, de ska bli sandfärgade. Det tar ca 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.