Väldigt populär ungersk bakverk med kvarg.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av mjölken och rör ut jästen.
Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 50-60 min.
- Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd/bakverk ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas.
Gör en grop i varje bröd/bakverk med mjölad tumme och fördela fyllningen.
Låt jäsa i ca 30 min. under bakduk.
Pensla med uppvisat äggvita och grädda i 220° C ugnsvärme i ca 15 min.
Pudra över florsocker och servera med aprikossylt.
Publicerat den
2 maj 2014
Kommentarer
Skriv kommentar
Ser jättegott ut, måste prova!