Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ökörszem

(1 kommentar)  
Skriv ut

Väldigt populär ungersk bakverk med kvarg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll på lite av mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50-60 min.
  2. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  3. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd/bakverk ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Gör en grop i varje bröd/bakverk med mjölad tumme och fördela fyllningen. Låt jäsa i ca 30 min. under bakduk. Pensla med uppvisat äggvita och grädda i 220° C ugnsvärme i ca 15 min. Pudra över florsocker och servera med aprikossylt.

Kommentarer (1)

  • fialotta88 8 maj 2014

    Ser jättegott ut, måste prova!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.