Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öl-limpa

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Den största av dom största av favoriterna. En limpa som är god, mustig och mättande. En limpa som både är uppskattad vid middagar och att ge bort "i stället för blomma".

Ingredienser

Instruktioner

  1. Allt ska vara rumstempererat.
  2. Blanda ut jästen i ölen. Blanda ner olja, sirap, fänkål, vetekross och kesellan i ölblandningen. Blanda i salt och vetemjöl.
  3. Låt gå i maskinen tills den är färdig. (Gör tegtestet: ta en liten degklutt och försök gör en tunn hinna av den genom att dra i den. Går den sönder ska den köras mera.)
  4. Jäsa till dubbel storlek i bunken, med handduk över.
  5. Dela till 2 degkluttar. Tryck sedan ut degen lite , rulla den samman, vik in kanterna och tryck till vecket noga på undersidan.
  6. Lägg båda limporna på ett bakplåtspapper och garnera som man önskar tex pensla med ägg och solrosfrön eller sesamfrön på.
  7. Mitten av ugnen i 200 grader i 30 minuter. Mitten av limpan ska ha en temperatur på 72 grader för att vara helt färdig.

Kommentarer (2)

  • azlan_lena 3 april 2008

    det bara braka till .. himmelsk gott bröd .

  • aligra 1 april 2012

    jättegoda. Men 11dl mjöl räcker inte vad gör jag för fel? alice

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.