- Serverar: 25 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Smakar nästan som köpta! Testa själv!
Instruktioner
- Blanda mjölk, fil och havregrynen och låt det svälla i ca 1 timme.
- Blanda socker ,salt, jäst och kummin/anis/fänkål.
- Smält smöret och blanda i dessa ingredienser i havregrynen/mjölken. Blanda ihop allt.
- Blanda i mjölet och bearbeta väl till en smidig och lättarbetad deg.
- Jäs i ca 30 minuter under bakduk.
- Knåda den väl och kavla ut den i ca 1 cm tjocka kakor, ta ut rundlar med tex en lagom liten rund tallrik eller stort glas.
- Sätt in i ugnen och grädda i 200 grader tills de är gyllenbruna ca 15-20 min.
Publicerat den
11 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Riktigt goda tekakor! Lätt bakat, tack för ett fint recept! Tine!
Mmm så goda de blev! Har precis bakat klart och till och med hunnit provsmaka. Mycket luftiga och fina! Tack för receptet det var inte sista gången jag bakade de här! Skulle tro att de ganska snabbt tar slut när mina fyra hungriga barn kommer hem från skolan... mvh Jeanette
Hej bakade dessa igår och de var goda. Alla glada och nöjda :) Jag tog bara 1 msk socker och hade inga kryddor hemma, men det blev bra ändå tycker jag. Kommer säkert att göra dessa igen.