- Serverar: 1 portioner
- Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut
Ett gott bröd med med få ingredienser ,men det krävs två jäsningar.
Instruktioner
- Värm ölen fingervarm. Smula ner jästen i en degbunke och tillsätt ölen. Rör om tills jästen är upplöst.
- Tillsätt matoljan, sirapen och saltet.
- Blanda sist ner allt mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg. Låt vila i bunken under bakduk i ca 60 minuter.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda ur luften. Forma till ett runt bröd och lägg på en plåt med bakpapper. Låt jäsa till knappt dubbel storlek, ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
- Pensla det färdigjästa brödet med lätt uppvispat ägg och strö över lite vallmofrö. Snitta ytliga snitt med en vass kniv. Ställ in brödet i nedre deken av ugnen, sänk genast värmen till 175 grader och grädda i ca 25 minuter.
Publicerat den
29 augusti 2008
Kommentarer
Skriv kommentar
Jag bytte faktiskt ut durumvetemjölet mot fint rågmjöl istället, och den ljusa sirapen till mörkt. Penslade med ägg, men uteslöt fröerna... Blev ett väldigt mjukt och saftigt bröd! Mycket got!! =)