Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölburkskyckling

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Kyckling man grillar på en ölburk. Krävs en klotgrill med såpass högt lock så man får plats med kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

Tänd grillen och placera kolen på 2 sidor med aluminiumform i mitten. Ta en rumstempererad kyckling och skölj av den med kallt vatten, gnid in den med olja och krydda in den. Trä sedan kycklingen över en halvdrucken 33cl ölburk och placera den stående i mitten på gallret över aluminiumformen och sätt på locket. Grilla i ca 1-1 1/2 tim eller tills kycklingen har nått 70grader. Penla ev med glaze i slutet av grillnigen. Tips, vätskan som hamnar i aluformen gör man god sås av Serveras med klyftpotatis och sallad.

Kommentarer (2)

  • monel 13 april 2008

    Detta ska vara en riktig höjdare enligt min amerikanske svåger, men jag har inte vågat testa än

  • popik 23 maj 2009

    Vad roligt, detta liknar mitt recept på rysk flaskkyckling fast där använder man en 33 cl flaska och gör den i ugnen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.