Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölinkokt köttfärssås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En nytt alternativ på köttfärssås till spagettin som helst bör göras på nötfärs. Ölen som kokats in och reducerats bort gav ihop med grädden en härlgt krämig pastasås.

Ingredienser

Instruktioner

Skär champinjonerna i mindre bitar, och skiva purjolöken. Fräs smöret i en stekgryta och fräs champinjonerna till de börjar få en lätt stekyta. Lägg i nötfärsen och fräs vidare under omrörning till färsen är lätt fräst. Rör ner purjolök, tomatpuré, pressad vitlök, paprikapulver, öl och smulad buljongtärning. Koka upp och låt koka på medelvärme i ca 15-20 minuter utan lock till det mesta av vätskan kokat in. Häll i grädden och rör om, låt koka på svag värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med spagetti eller annan pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.