Värm vattnet tills det är ganska varmt och häll i ölen så att vätskan blir fingervarm.Lös upp jästen med vätskan blanda i övriga ingredienser och arbeta ihop degen och låt jäsa 1 timma.
Dela degen i 2 delar och forma till 2 limpor lägg dem på plåt och låt jäsa 30 minuter. Grädda limporna i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 40 minuter.
Har bakat dubbel sats öllimpa till idag, då detta bröd var populärt hos hela familjen!!!
Rekommenderas varmt!
sikaal23 mars 2010
Jättegott, lättbakat! Rekommenderas!
Undrar om man kan använda "ölslattar" att baka med?
Du får gärna ta bort bilden om du vill!
Lena
sikaal20 april 2010
Det gick jättebra att baka på "slattar". Ölen hade stått i kylskåpet över natt, så det var en hel del kolsyra kvar, annars blir det väl något annat. :-D
kilu28 december 2010
Bakade dessa limpor idag. Verkligen goda. Dom gör jag fler gånger. Enkelt var det också
mumsigt!
Har bakat dubbel sats öllimpa till idag, då detta bröd var populärt hos hela familjen!!! Rekommenderas varmt!
Jättegott, lättbakat! Rekommenderas! Undrar om man kan använda "ölslattar" att baka med? Du får gärna ta bort bilden om du vill! Lena
Det gick jättebra att baka på "slattar". Ölen hade stått i kylskåpet över natt, så det var en hel del kolsyra kvar, annars blir det väl något annat. :-D
Bakade dessa limpor idag. Verkligen goda. Dom gör jag fler gånger. Enkelt var det också