Marinering:
Skär harköttet i ca 1-2 cm stora kuber och lägg dem i en kraftig plastpåse. Tillsätt lök, morötter och kryddor. Häll i ölet. Kläm ur all luft och knyt för. Se till att marinaden täcker runt om köttet. Marinera i kyl 1 dygn. Vänd påsen ett par gånger. Häll av marinaden och sila den. Koka upp marinaden och skumma av.
Stekning:
Torka av köttet och bryn det i omgångar i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Strö över salt. Vispa ur stekpannan med lite vatten mellan stek-omgångarna och häll skyn i grytan.
Tillsätt lök, morötter, kryddor och ölmarinad. Koka på svag värme under lock ca 15 minuter.
Tillsätt grädde och fortsätt att koka på svag värme under lock tills köttet är mört.
Smaksätt med Madeira och söndersmulad timjan. Red av med lite vetemjöl utblandat med vatten om så behövs.
Tillsätt haricots verts och koka i ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.