Vildsvinsköttet är mörkare och fylligare i smaken.
Instruktioner
- Putsa köttet och bind om det med hushållssnöre.
- Marinad:
Blanda öl, skivad vitlök, kryddor, fond och soja i en bunke. Lägg skinkan i en stor fryspåse och häll på marinaden, marinera 1-2 dygn i kylskåp. Vänd skinkan några gånger.
- Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp köttet ur marinaden som sparas.Torka av köttet med hushållspapper. Lägg det i ugnsfast form och stek köttet i mitten av ugnen i ca 1½ timme till 70 grader.
- Häll marinaden i en kastrull koka upp. Sila marinaden genom en finmaskig sil.
Sila marinaden ytterligare en gång genom ett melittafilter till en klar buljong.
- Skala och skiva potatis, lök och morötter, ej för tunt. Blanda skivorna, ost, persilja, salt och peppar i en bunke så att alla ingredienser fördelas jämt. Häll över i en gryta eller traktörpanna och platta till. Häll på 6 dl marinad och sjud under lock på svag värme ca 20 min.
- Ta ut köttet och låt det vila 15 min i folie. Skiva köttet tunt med vass kniv och servera det med sjömanspotatis och inlagda rödbetor.
Publicerat den
29 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar