Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölostsås

 
Skriv ut

En helt underbart fyllig ostsås som passar till det mesta. Kött, färs, pasta ja listan kan göras lång, välj själv. Jag uppfann den idag för att göra något nytt till en färsrätt. Resultatet blev över alla förväntningar. Så mycket smak med så enkel sås.

Ingredienser

Instruktioner

Grovriv osten. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Låt mjölet fräsa lite under omrörning. Tillsätt öl, vispgrädde, paprikapulver och smulad buljongtärning. Koka upp under konstant omrörning. Låt småsjuda på svag värme i ca 15 minuter, rör om då och då. Stäng av plattan och lägg i osten, rör om till osten löst sig helt. Låt inte såsen koka upp igen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.