Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölpaj

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 1 timme 20 minuter
Skriv ut

Låter lite konstigt men är tydligen en rätt vanlig efterrättspaj i norra Frankrike. Jättegod med lite vispad grädde elle vaniljglass till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär 100 g av smöret i bitar och smula samman med mjöl, socker och salt. Blanda i bara precis så mycket vatten som behövs för att få en slät deg. Låt stå i kylskåpet i 30 minuter.
  2. Värm ugnen till 225°C. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform (23 cm i diameter). Strö råsockret över pajens botten.
  3. Häll äggen i en skål och vispa ner ölet. Häll genom en sil direkt ner över sockret. Skär sedan resten av smöret i strimlor och lägg överst på pajen.
  4. Grädda i cirka 35 minuter tills fyllningen precis börjar stelna. Låt stå och vila minst 10 minuter innan pajen serveras varm eller låt den svalna helt och servera kall

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.