Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölrumpe - kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Detta har jag gjort några gånger nu och varje gång känns det förjävligt ovärdigt mot kycklingen i fråga, men att det blir gott är utan tvekan. Skinnet blir krispigt och köttet saftigt och får en väldigt god smak av ölet. Nu är det a och o att välja en ölsort som passar till ljust kött och där är Corona perfekt. Nu finns de endast i flaska så använd en 33 cl burk till monteringen. Såsen blir riktigt god med spadet från kycklingen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Drick ur 33cl burken och fyll den till hälften med Corona. Gör marinaden genom att mortla kryddorna och rör samman med olivolja. Massera in kycklingen ordentligt och trä kycklingen på burken. Sätt den i en ugnsform och tillaga tills innertemperaturen visar 70 grader. Kolla på olika ställen runt kycklingen så den blir jämt tillagad.
  2. Till servering: Potatismos Gräddsås Grönt

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.