Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölsenap

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Har inte ännu tilllagat denna senap, men ska till jul-08.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg senapsfröna i blöt i ölen under natten.
  2. Häll dem i en mixer och kör med stålknivar tills det blir en gröt.
  3. Blanda ättika, farin, och gurkmeja och kör några varv. Tillsätt olja lite i taget, och kör till en smidig senapsblandning.
  4. Häll upp på burk och låt stå och mogna i rumstemp i 2-3 dagar. Smaka av med mer öl, ättika, farin eller olja.

Kommentarer (2)

  • azlan_lena 2 september 2008

    detta kommer bli årets julklapp till svärmor från svärson absolut

  • linkthecollector 23 december 2010

    Har nu testat att göra denna senap. Men tycker den smakar märkligt. Stått i nästan 3 dygn och fått göttat till sig. La i lite extra farin och öl. Hoppas den blir bättre tills imorgon då det är jul. Någon annan som testat????

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.