Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ölsoppa

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

inte så vanligt

Ingredienser

Instruktioner

Blanda mjölk och svagdricka ha i saltet och sirap efter smak koka upp och låt koka ca 10 min blanda lite vetemjöl med kaffegrädde som avredes i soppan. silas ev före servering

Kommentarer (6)

  • Redstewe 10 februari 2008

    Tack för detta recept. Åt soppan ofta som barn ca:40 år sen, ska bli spännande att få prova igen.

  • xnissex 21 december 2009

    Tackar för receptet! Min moster blir nog jätteglad nu när hon får det.

  • piabach 28 augusti 2010

    Min mommo har lagat en variant av denna rätt i alla tider. Vi kallar den Ölsupa! Hon kokar 1kkp risgryn i 1l vatten. Reder lite vetemjöl i svagdricka. Sockrar, saltar och smaksätter med sirap. I slutet tillsätter hon tärnade ostbrödstärningar (bondost)..som får bli lite mjuka. I bland har hon även i lite russin. :)

  • Joonsan 1 december 2010

    Tusen tack för detta recept. Min farmor, som bodde i falun, gjorde alltid denna till oss när vi kom på besök. Super gott!!

  • Neomaja 20 december 2010

    Min mormor serverade alltid ölsoppan med tunnbröd (med mycket smör på) som man bröt ner i soppan. Jättegott!

  • Lillill 16 juli 2011

    Tack för receptet! Älskar ölsoppa, fick det hos min mormor i södra Dalarna när jag var liten. Vi brukade krossa i skorpor i soppan i tallriken och en liten skvätt grädde, sååå gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.