Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oemotståndlig chokladtosca

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Segmjuk, lite kladdig chokladbotten med en härlig, knäckig toscasmet på toppen. Denna kaka är helt enkelt oemotståndlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa smör och socker pösigt. Rör ner äggen, ett i taget och sirapen. Vispa en stund till. Blanda ihop kakao, salt, bakpulver och vetemjöl i en separat skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda ihop allt till en slät smet.
  3. Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Börja med toscasmeten när det är ca 10 minuter kvar av gräddningen.
  4. Toscasmet: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, grädde och socker. Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter. Blanda ner kokosen.
  5. Ta kakan ur ugnen och bred ut toscasmeten ovanpå. Grädda kakan i ytterligare 10-13 minuter. Låt den svalna i formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.