Segmjuk, lite kladdig chokladbotten med en härlig, knäckig toscasmet på toppen. Denna kaka är helt enkelt oemotståndlig!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Vispa smör och socker pösigt. Rör ner äggen, ett i taget och sirapen. Vispa en stund till. Blanda ihop kakao, salt, bakpulver och vetemjöl i en separat skål. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform, ca 23 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter. Börja med toscasmeten när det är ca 10 minuter kvar av gräddningen.
- Toscasmet:
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, grädde och socker. Låt blandningen puttra på svag värme i några minuter. Blanda ner kokosen.
- Ta kakan ur ugnen och bred ut toscasmeten ovanpå. Grädda kakan i ytterligare 10-13 minuter. Låt den svalna i formen.
Publicerat den
10 januari 2016
Liknande recept
Skriv kommentar