Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

öppen kycklingpaj

 
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod en av mina barns favoriter

Ingredienser

Instruktioner

Gör paj degen enligt receptet och låt vila. Kavla degen 2-3 mm tjock på mjölat underlag och klä en form ca 25cm i diameter. Vik kanten dubbel och gör ett mönster runt om med en gaffel. Picka botten och lägg en aluminiumfolieremsa runt kanten. Förgrädda pajskalet ca 15 minuter. Låt svalna och ta bort folien. Skala och hacka löken. Skölj, dela och kärna ur paprikan. Skär den i tärningar. Tärna kycklingköttet. Smält matfettet i en stekpanna. Lägg i och fräs löken 2-3 minuter på svag värme. Tillsätt paprikan och låt den fräsa med ytterligare ett par minuter. Lägg i kycklingbitarna, pudra över curryn och salta. Smaka av och låt fyllningen svalna. Lägg fyllningen på pajskalet strax innan pajen ska serveras och jämna till ytan. Vispa samman äggstanningen med ost och eventuellt kryddor. Häll äggstanningen över kycklingblandningen. Grädda pajen ca 30 minuter, eller tills den har fin färg och krämig yta. Bjud den med grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.