Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Öppen potatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta recept har jag fått utav en av mina hundtränarkompisar och det är en stor favorit här hemma. Enklare och godare potatisgratäng får man leta efter =) Potatisgratängen passar lagom i en långpanna av storlek 25x35cm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och klyfta potatisen, lägg klyftorna med skalet nedåt i formen. Potatisen ska ligga tätt ihop, men bara i ett lager.
  2. Strö över hackad purjolök, finhackad vitlök och rosmarin. Placera ut halverade körsbärstomater och ev oliver om man tycker om det mellan potatisarna.
  3. Häll grädde/gräddmjölk över, salta o peppra.
  4. Ugn 225 grader, 15-20 min. Ta sedan ut formen och strö över den rivna osten och gratinera sedan vidare i ca 10 min tills gratängen fått fin färg.
  5. Äts tillsammans med en god (grillad) köttbit och en härlig sallad

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.