Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ört- och vitlöksgravad strömming

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegott på hård knäckemacka och en kall öl till mm

Ingredienser

Instruktioner

Rensa, filea och dra skinnet av strömmingen (eller köp färdigdragen och filead strömming i din butik). Blanda lagen och slå den över filéerna. Låt stå kall över natten. Häll av lagen och låt strömmingen ligga en stund på en kökshandduk som suger upp överflödig vätska, annars tunnar sig såsen. Mixa samtliga ingredienser i örtsåsen till en grön och fin sås med en mixerstav eller mixerkanna. Smaka av med ev salt och peppar. Vänd försiktigt ner strömmingen i lagen. De ska helst stå 2 dygn i kyl, men är goda redan samma dag.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.