En krämig paj med philadelphiaost.
Instruktioner
- Hacka samman ingredienserna till degen, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Nagga och låt den vila kallt i 30 minuter. Förgrädda i 200 grader ca 12 minuter.
- Fyllning: Hacka basilika och gräslök fint.
Mosa färskosten och blanda den med grädde, ägg och salt. Rör ner örthacket och pressa i vitlöksklyftorna. Vänd ner det mesta av den rivna osten. Häll blandningen i skalet och strö över resten av osten.
- Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt pajen stå några minuter innan den lossas från formen. Garnera med halverade cocktailtomater och några kvistar bladpersilja.
Publicerat den
7 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
jättegod paj.alla åt med god aptit.det står att den är för 12 pers. vi var tre och åt upp halva själva. men som sagt,god var den :)
Vi tog philadelphiaost med örter och vitlök och uteslöt vitlöken. Det fungerade också bra. Vi skulle bort på kvällen och ville inte lukta för mycket vitlök, så vi skapade en mildare variant...