Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ört- och vitlökspaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En krämig paj med philadelphiaost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka samman ingredienserna till degen, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 26 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Nagga och låt den vila kallt i 30 minuter. Förgrädda i 200 grader ca 12 minuter.
  2. Fyllning: Hacka basilika och gräslök fint. Mosa färskosten och blanda den med grädde, ägg och salt. Rör ner örthacket och pressa i vitlöksklyftorna. Vänd ner det mesta av den rivna osten. Häll blandningen i skalet och strö över resten av osten.
  3. Grädda i 175 grader ca 30 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt pajen stå några minuter innan den lossas från formen. Garnera med halverade cocktailtomater och några kvistar bladpersilja.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • susie_q 12 juni 2010

    jättegod paj.alla åt med god aptit.det står att den är för 12 pers. vi var tre och åt upp halva själva. men som sagt,god var den :)

  • Morada 14 september 2011

    Vi tog philadelphiaost med örter och vitlök och uteslöt vitlöken. Det fungerade också bra. Vi skulle bort på kvällen och ville inte lukta för mycket vitlök, så vi skapade en mildare variant...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.